De Nomad Collectie is geïnspireerd door duizenden kilometers lange fietsreizen dwars door Europa. Het resultaat is een collectie geurkaarsen met nostalgische, Europese geuren. En bij een Europese collectie hoort een Europees basis ingrediënt: koolzaadwas. Perfect voor deze serie en bovendien zijn koolzaadwas kaarsen heel duurzaam. En natuurlijk wordt ook de Nomad Collectie met de hand gemaakt in onze ambachtelijke kaarsenmakerij in Utrecht. Zoals je van ons gewend bent.

Koolzaadwas kaars Sauvage
Sauvage
Geur: Sauvage Brandtijd: 18 uur Hoogte: 45mm Diameter: 65mm Brandtips:
  • Zet kaars op een brandbestendige ondergrond (bijvoorbeeld de deksel!).
  • Brandt deze kaars de eerste keer minimaal 1,5 uur.
  • Brand de kaars niet langer dan 4 uur per keer.
  • Hou de lont in het midden van de kaars.
  • Pas op: het glas kan heet zijn.
14,50 In winkelmand
Koolzaadwas kaars Primavera
Primavera
Geur: Primavera Brandtijd: 18 uur Hoogte: 45mm Diameter: 65mm Brandtips:
  • Zet kaars op een brandbestendige ondergrond (bijvoorbeeld de deksel!).
  • Brandt deze kaars de eerste keer minimaal 1,5 uur.
  • Brand de kaars niet langer dan 4 uur per keer.
  • Hou de lont in het midden van de kaars.
  • Pas op: het glas kan heet zijn.
14,50 In winkelmand
Koolzaadwas kaars Pijor
Pijor
Geur: Pijor Brandtijd: 18 uur Hoogte: 45mm Diameter: 65mm Brandtips:
  • Zet kaars op een brandbestendige ondergrond (bijvoorbeeld de deksel!).
  • Brandt deze kaars de eerste keer minimaal 1,5 uur.
  • Brand de kaars niet langer dan 4 uur per keer.
  • Hou de lont in het midden van de kaars.
  • Pas op: het glas kan heet zijn.
14,50 In winkelmand

Waarom kaarsen van koolzaadwas?

Koolzaad is een gewas dat groeit op diverse plekken in Europa. Er zijn zelfs steeds meer plekken in Nederland waar het groeit. De olie uit het gewas wordt verwerkt tot een was die geschikt is voor allerlei doeleinden, waaronder, je raadt het al, kaarsen. De lokale herkomst maakt koolzaad een duurzame grondstof en bovendien perfect voor de Nomad Collectie. Maar koolzaad heeft meer positieve eigenschappen:

  • Kaarsen van koolzaadwas branden schoon; de enige roet die vrijkomt is afkomstig van de katoenen lont
  • Koolzaadwas is een natuurproduct en dus helemaal biologisch afbreekbaar (handig als er een restje achterblijft)
  • De productie is duurzaam: koolzaad wordt verbouwd op braakliggend terrein, waardoor de bodem een nieuwe impuls krijgt voor het volgende seizoen
  • Koolzaad bloeit vroeg in het seizoen, wat fijn is voor de bijen die de winter hebben overleefd
  • Koolzaad en koolzaadwas zijn 100% plantaardig
  • Zoals gezegd komt koolzaad uit Europa. Hierdoor is de ecologische voetafdruk relatief klein
Koolzaadwas Kaarsen Set van 2
Nomad set van 2
Brandtijd: 18 uur per kaars Hoogte: 45mm Diameter: 65mm Brandtips:
  • Zet kaars op een brandbestendige ondergrond, bijv. de deksel.
  • Brandt deze kaars de eerste keer minimaal 1,5 uur.
  • Brand de kaars niet langer dan 4 uur per keer.
  • Hou de lont in het midden van de kaars.
  • Pas op: het blikje kan heet zijn.
29,00 Opties selecteren
Koolzaadwas Kaarsen Set van 3
Nomad set van 3
Brandtijd: 18 uur per kaars Hoogte: 45mm Diameter: 65mm Brandtips:
  • Zet kaars op een brandbestendige ondergrond, bijv. de deksel.
  • Brandt deze kaars de eerste keer minimaal 1,5 uur.
  • Brand de kaars niet langer dan 4 uur per keer.
  • Hou de lont in het midden van de kaars.
  • Pas op: het blikje kan heet zijn.
43,50 Opties selecteren

Koolzaad of raapzaad?

Koolzaad en raapzaad zijn sterk aan elkaar verwant. Ze komen zelfs uit hetzelfde gewas. De Engelse term voor koolzaad is rapeseed. Niet zo gek dus dat de twee soms door elkaar worden gebruikt. Bij Brandt maken we echter gebruik van koolzaad voor de productie van onze kaarsen.

Tips voor het branden van onze koolzaad kaarsen

Om zo veel mogelijk plezier te hebben van de ambachtelijke, hand gegoten kaarsen uit de Nomad Collectie, geven we je graag de volgende tips:

  • Plaats het blikje op een vuurvaste ondergrond, bijvoorbeeld de deksel
  • Brand de kaars de eerste keer minimaal 1,5 uur
  • Blaas de kaars altijd uit na 4 uur
  • Houd de lont in het midden van de kaars
  • Je hoeft de lont niet af te knippen
  • Let op: het blikje kan heet worden tijdens het branden!