Waarom sojawas?

  • Sojawas is een vegan en natuurlijk product
  • Sojawas kaarsen branden 30% tot 45% langer dan paraffinekaarsen
  • Er komt weinig roet vrij bij sojakaarsen

Kaars

Wij houden van de natuur, daar zijn immers onze geuren op geïnspireerd. Daarom willen we dat je naast een gewone kaars gemaakt van paraffine ook een milieuvriendelijke en natuurgetrouwe keuze hebt. Op deze pagina vind je alle informatie over onze sojawas en de materialen die we gebruiken en hoe we zo duurzaam mogelijk proberen te zijn.

Sojawas

Onze sojawas komt van Noord-Amerikaanse bodem, voornamelijk uit Illinois, Iowa en Indiana. Deze premium sojawas is gemaakt van de olie van sojabonen. De bonen worden geteeld, schoongemaakt, geplet, geschild en in vlokken gerold, en dat alles op een agrarisch duurzame manier. De overblijfselen van de bonen worden gebruikt als diervoer, er worden geen pesticiden en herbiciden gebruikt en de olie is 100% biologisch afbreekbaar.

Lont

De lonten die we gebruiken zijn lood- en zinkvrij. Er zijn dus geen metalen aan toegevoegd. Misschien nog duidelijker: de lont is gemaakt van natuurlijke katoenen platte draden verweven met papierdraden.

De beste oliën

Voor onze sojakaarsen gebruiken we oliën van de beste kwaliteit die in Europa worden gemaakt. Daarnaast zijn onze oliën speciaal voor sojawas kaarsen gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de was zich perfect kan mengen met de olie. De oliën zijn niet giftig en op natuurlijke basis.

Labels + inkt

De labels op elke sojakaars zijn gemaakt van gerecycled papier. Daarnaast gebruiken we eco-inkt bij het drukken.

Sojawas schenken
Sojawas vlokken

Verpakking

Doosjes

De doosjes die wij gebruiken om jouw sampleset of apotheekkaarsen in te pakken zijn gemaakt van 75% gerecycled papier. Tevens dragen ze het Europees erkende RESY-symbool.

Houtwol

De houtwol die we gebruiken in de cadeaudoosjes is 100% natuurlijk, milieuvriendelijk én beschermt onze kaarsen goed!

Touw

Ons touw is gerecycled.

Labels

De labels zijn van gerecycled papier. Daarnaast is de inkt milieuvriendelijk en onze stempel is gemaakt van gerecycled hout.

Webshop verpakkingen

Als je een pakket opgestuurd krijgt, gebruiken wij oude materialen van onze eigen leveranciers. We gebruiken het opvulmateriaal, dat al milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar is, dus nóg een keer. Zo verspillen we niks!