Waarom koolzaadwas of Sojawas?

Koolzaadwas en sojawas zijn een natuurlijk product en vegan

De kaarsen met deze branden 30% tot 45% langer dan paraffinekaarsen

Er komt weinig roet vrij bij de kaarsen

Kaars

Wij houden van de natuur, daar zijn immers onze geuren op geïnspireerd. Daarom willen we dat je naast een gewone kaars gemaakt van paraffine ook een milieuvriendelijke en natuurgetrouwe keuze hebt. Op deze pagina vind je alle informatie over onze sojawas en de materialen die we gebruiken en hoe we zo duurzaam mogelijk proberen te zijn.

Sojawas

Onze sojawas komt van Noord-Amerikaanse bodem, voornamelijk uit Illinois, Iowa en Indiana. Deze premium sojawas is gemaakt van de olie van sojabonen. De olie is 100% biologisch afbreekbaar en sojawas is heel gemakkelijk schoon te maken met water en zeep, mocht je wat gemorst hebben!

Koolzaadwas

Koolzaad is een gewas dat groeit op diverse plekken in Europa. Er zijn zelfs steeds meer plekken in Nederland waar het groeit. De olie uit het gewas wordt verwerkt tot een was die geschikt is voor allerlei doeleinden, waaronder, je raadt het al, kaarsen. De lokale herkomst maakt koolzaad een duurzame grondstof en bovendien perfect voor onze Nomad Collectie. We willen hier dan ook het liefst helemaal naar over gaan. Daar zijn we stap voor stap mee bezig.

Lont

De lonten die we gebruiken zijn lood- en zinkvrij. Er zijn dus geen metalen aan toegevoegd. Misschien nog duidelijker: de lont is gemaakt van natuurlijke katoenen platte draden verweven met papierdraden.

De beste oliën

Voor onze sojakaarsen gebruiken we oliën van de beste kwaliteit die in Europa worden gemaakt. Daarnaast zijn onze oliën speciaal voor soja- en koolzaadwas kaarsen gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de was zich perfect kan mengen met de olie. De oliën zijn niet giftig en op natuurlijke basis. Dit is anders dan 100% essentiële of etherische oliën, die worden gedistilleerd en zijn niet altijd geschikt voor kaarsen. Of erg duur en dan is wordt een kaars onbetaalbaar. De oliën die we gebruiken zijn een mix van natuurlijk bestanddelen en geschikt voor kaarsen zodat de kwaliteit gegarandeerd kan worden én hij betaalbaar blijft.

Labels + inkt

De labels op elke sojakaars zijn gemaakt van gerecycled papier. Daarnaast gebruiken we eco-inkt bij het drukken.

Sojawas schenken
Sojawas vlokken

Verpakking

Doosjes

De doosjes die wij gebruiken om jouw Sample Set of apotheekkaarsen in te pakken zijn gemaakt van 75% gerecycled papier. Daarnaast gebruiken we PaperWise voor de Hout, Nomad en Seizoen Collectie. PaperWise is landbouwafval en een mooi herbruikbaar product!

Labels

De labels zijn van gerecycled papier. Daarnaast is de inkt milieuvriendelijk en onze stempel is gemaakt van gerecycled hout.

Webshop verpakkingen

Als je een pakket opgestuurd krijgt, kan het zijn dat wij oude materialen van onze eigen leveranciers gebruiken. We gebruiken het opvulmateriaal, dat al milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar is, dus nóg een keer. Zo verspillen we niks!

onze populairste sojawas kaarsen

Eerlijk is eerlijk, het verandert per seizoen maar we hebben ontdekt dat een aantal van onze sojakaarsen het altijd goed doen! Als een cadeautje voor iemand anders of als fijne sfeermakers voor bij je thuis. Hieronder vind je de 3 populairste kaarsen van dit moment.

Sampleset van 4
Sampleset van 4
Brandtijd: 10-15 uur per kaars Hoogte: 55mm Diameter: 51mm Brandtips:
 • Knip de lont tot 4mm vóór elke branding.
 • Zet kaars op een brandbestendige ondergrond.
 • Brand de kaars niet langer dan 4 uur per keer.
 • Hou de lont in het midden van de kaars.
 • Pas op: het glas kan heet zijn.
25,50 Opties selecteren
Sojakaars Cederhout & Vanille
Cederhout & Vanille
Geur: Cederhout & Vanille Brandtijd: 50-55 uur Hoogte: 89mm Diameter: 69mm Brandtips:
 • Knip de lont tot 4mm vóór elke branding.
 • Zet kaars op een brandbestendige ondergrond.
 • Brand de kaars niet langer dan 4 uur per keer.
 • Hou de lont in het midden van de kaars.
 • Pas op: het glas kan heet zijn.
21,00 Opties selecteren
Koolzaadwas Kaarsen Set van 2
Nomad set van 2
Brandtijd: 18 uur per kaars Hoogte: 45mm Diameter: 65mm Brandtips:
 • Zet kaars op een brandbestendige ondergrond, bijv. de deksel.
 • Brandt deze kaars de eerste keer minimaal 1,5 uur.
 • Brand de kaars niet langer dan 4 uur per keer.
 • Hou de lont in het midden van de kaars.
 • Pas op: het blikje kan heet zijn.
30,50 Opties selecteren