Waarom sojawas?

  • Sojawas is een duurzaam natuurlijk product
  • Sojawaskaarsen branden 30% tot 45% langer dan paraffine kaarsen
  • Er komt geen roet vrij bij sojakaarsen


Kaars

Wij houden van de natuur, daar zijn immers onze geuren op geïnspireerd. We houden ook van zorgen voor de natuur en willen dat je naast een gewone kaars gemaakt van paraffine ook een milieuvriendelijke keuze hebt. Op deze pagina vind je alle informatie over welke producten en materialen we gebruiken en hoe we zo duurzaam mogelijk proberen te zijn.

Sojawas

Onze sojawas komt van Amerikaanse bodem, voornamelijk uit Illinios, Iowa en Indiana. Deze premium sojawas wordt gemaakt van de olie van sojabonen. De bonen worden geteeld, schoongemaakt, geplet, geschild en in vlokken gerold, en dat alles op een agrarisch duurzame manier. Zo worden de overblijfselen van de bonen gebruikt als diervoer, zijn er geen pesticiden en herbiciden gebruikt, ze zijn niet genetisch gemanipuleerd én 100% biologisch afbreekbaar. Wij kiezen dus voor sojawas!

Lont

De lonten die we gebruiken zijn lood en zink vrij. Er zijn dus geen metalen aan toegevoegd. Misschien nog duidelijker: de lont is gemaakt van natuurlijk katoenen platte draden verweven met papierdraden.

Essentiële oliën

Voor onze sojakaarsen gebruiken essentiële oliën van de beste kwaliteit die speciaal voor ons in Europa worden gemaakt. Daarnaast zijn onze oliën zijn speciaal voor soja was kaarsen gemaakt wat ervoor zorgt dat de was zich perfect kan mengen met de olie. De oliën zijn niet giftig.

Labels

De labels op elke sojakaars zijn gemaakt van gerecycled papier.

 

Verpakking

Doosjes

De doosjes die wij gebruiken om je sampleset of je apotheekkaarsen in te pakken zijn gemaakt van 75% gerecycled papier gemaakt en draagt het Europees erkende symbool van RESY.

Houtwol

De houtwol die we gebruiken in de cadeaudoosjes zijn 100% natuurlijk en milieuvriendelijk en beschermd onze kaarsen goed!

Touw

Ons touw is gerecycled. 

Labels 

De labels zijn van gerecycled papier, de inkt is milieuvriendelijk en onze stempel is gemaakt van gerecycled hout.

Webshop verpakkingen

Als je een pakket opgestuurd krijgt gebruiken wij oude materialen van onze eigen leveranciers. Dit betekent dat je opvulmateriaal, wat al milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar is, nóg een keer wordt gebruikt. We verspillen niks!