Onze soja kaarsen worden stuk voor stuk met de hand gemaakt. We gebruiken hiervoor sojawas van kleine boerderijen, een lood- en zinkvrije biologische katoenen lont en de beste kwaliteit natuurlijke oliën. De sojakaarsen van Brandt zijn zo duurzaam mogelijk en helemaal vegan!

Sojawas kaarsen 

Sojawas kaarsen zijn een milieuvriendelijk alternatief voor kaarsen gemaakt van paraffine, dat wordt vervaardigd uit aardolie. Wij hebben er daarom voor gekozen al onze kaarsen van 100% sojawas te maken. Hiervoor gebruiken we premium sojawas afkomstig uit Noord-Amerika en de sojabonen die gebruikt worden voor de was zijn biologisch afbreekbaar.

Sojawas Kaarsen

Voordelen van soja kaarsen

Wat zijn eigenlijk de voordelen van soja kaarsen ten opzichte van paraffinekaarsen? We hebben het hieronder op een rijtje gezet.

  • Soja kaarsen branden tot 45% langer dan paraffinekaarsen omdat sojawas de hitte van de vlam beter aan kan. Daarom duurt het een stuk langer voordat de was opbrandt.
  • Onze sojawas wordt gemaakt van sojabonen afkomstig van kleine boerderijen uit Noord-Amerika. Er is dus geen regenwoud gekapt voor de teelt van deze sojabonen.
  • De kaarsen tunnelen niet. Dit betekent dat ze volledig opbranden omdat we de kaarsen in potjes of glazen gieten en de juiste lontjes (gemaakt van biologisch katoen) gebruiken.
  • Voor onze soja kaarsen gebruiken we uitsluitend essentiële oliën. Dit in tegenstelling tot de meeste andere geurkaarsen, waarvoor kunstmatige geurstoffen worden gebruikt.
  • Heb je wat was gemorst? No worries! Met lauw water en zeep gaat was je het zo uit je kleding of meubels. Onze glazen en potjes zijn dus ook makkelijk af te wassen.

Grote geurkaars
Grote Geurkaars
Deze grote geurkaars is duurzaam en handgemaakt. Verkrijgbaar in alle Apotheek geuren. Brandtijd: ~85 uur Hoogte: 87mm Diameter: 109mm
45,00 Opties selecteren
Sojakaars Cederhout & Vanille van Brandt
Cederhout & Vanille

Vul je kamer met de warme en licht kruidige geur van de cederhout en een zachte basisnoot van zoetige vanille. Als je de kaars uitblaast blijft deze geur absoluut nog even hangen. Onze Houtcollectie is geïnspireerd op een wandeling door … Lees verder

19,50 Opties selecteren
Cadeauset 3 sojakaarsen
Sampleset van 3

De apotheek samplesset met 3 sojakaarsen zijn perfect om cadeau te doen, aan een goede vriend(in) of aan jezelf, want ze komen zo leuk verpakt dat je het zelf niet meer hoeft te doen. Met veel liefde voor de ambacht … Lees verder

19,50 Opties selecteren

Soja kaarsen kopen

Natuurlijk kun je soja kaarsen kopen bij Brandt kaarsen! In onze webshop vind je zo’n 10 verschillende natuurlijke geuren in diverse potjes en glazen. Daarnaast hebben we ook theelichtjes zonder cup zodat je elke potje of glas opnieuw kunt gebruiken. Onze soja kaarsen verkocht in ruim 60 prachtige boutiques in Nederland, België, Luxemburg, Zwitserland en Duitsland. Deze verkooppunten noemen we liefkozend onze Brandtplekken.

Geurkaarsen cadeauset
Geurkaarsen cadeauset
Geurkaarsen cadeauset met een Apotheek sojakaars naar keuze en een pakje van 6 ecologische theelichtjes. Inhoud:    1 Apotheek kaars + 6 theelichtjes Brandtijd: 20-25 uur voor de kaars + ~5 uur per theelichtje Branduren: ~55 uur in totaal
24,50 Opties selecteren
2 Sojakaarsen Kiezen
Kies 2 Apotheek kaarsen

Kies 2 sojakaarsen uit de Apotheek Collectie voor als je twee grote favorieten hebt. Je kunt ze ook gezellig samen branden. Onze Apotheek kaarsen worden met veel liefde met de hand geproduceerd en de geuren worden met een verfijnde neus … Lees verder

26,50 Opties selecteren
Sojakaars Wild Tobacco van Brandt
Wild Tobacco

Deze smokey houtachtige geur van tabaksbloem wordt vergezeld door de bloemige en warme geur van gardenia. Dit is misschien wel onze zachtste geur en daarom perfect om een relaxte avond mee te starten of je dag mee te beginnen.  Onze … Lees verder

14,50 In winkelmand