Op 2 november is het Allerzielen. Op deze dag staan we stil bij de dierbaren die we hebben verloren, door voor hen een kaarsje te branden. Wij vinden het ieder jaar rond Allerzielen weer erg bijzonder om te zien dat onze ambachtelijke kaarsen worden gebruikt voor deze intieme momenten. Misschien doet die ene geur je wel extra denken aan hen waar je een kaars voor Brandt of brengt de geur je gewoon wat extra ontspanning. Hoe dan ook vinden we het erg mooi om die dag iets voor je te kunnen betekenen.

Waarom branden we kaarsen tijdens Allerzielen?

Oorspronkelijk is Allerzielen een Rooms-Katholieke dag. Het branden van kaarsen tijdens Allerzielen komt voort uit het idee dat de doden op deze dag terugkeren; de kaarsen wijzen hen dan de weg. Inmiddels is kaarsen branden een mooi ritueel dat ook buiten de kerk steeds vaker wordt ingezet om eens extra stil te staan bij de overledene(n). Het vuur van een kaars brengt rust en focus. Zo creëer je een mooi moment om even al je gedachten te richten op die ene dierbare en herinneringen op te halen.

Roosmarijn knijnenburg altaar

Het kaarsje past precies op de plek van het vaasje in de Hold it + serie. Een prachtig handgemaakte altaartje: een mooi ontworpen simplistische houder van beukenhout, die met zorg en aandacht is geproduceerd. Je kunt er droogbloemen of een mooi gedichtje aan toevoegen. De kaarsen zijn speciaal gemaakt voor de Hold its maar je kunt ze natuurlijk ook los neerzetten.

Het altaartje op de middelste foto is verkrijgbaar op de website van Roosmarijn Knijnenburg. De rest van de kaarsen vind je hier.