Wellicht wist je het al, maar voor sommige kaarsen wordt aardolie (paraffine) of dierlijk vet (stearine) gebruikt. Toen ik met Brandt begon wilde ik graag op zoek naar een alternatief voor deze oude manier van produceren. Nu, hopen wij met dit alternatief dat we als samenleving steeds bewuster, rustiger en duurzamer gaan leven en dat alle kleine beetje helpen. Wij doen dat met onze natuurlijke kaarsen.

Op zoek naar de beste natuurlijke kaarsen

Ik (Giselle) begon met kaarsen gemaakt van 100% sojawas op een klein, camping kookplaatje in oktober 2016, na ruim een jaar experimenteren. Of we de eerste waren in Nederland weten we niet meer maar het voelde in ieder geval revolutionair! We scharen ons dan ook bij de pioniers in Europa. Nu zijn we ook bezig met koolzaadwas voor de Nomad Collectie en zelfs aan het onderzoeken of we, in samenwerking met Nederlandse boeren, koolzaadwas kunnen laten maken van koolzaadolie van eigen bodem. Of dat gaat lukken weten we nog niet, maar het blijft spectaculair om bezig te zijn met duurzame kaarsen! De sojawas die we gebruiken komt van een Noord-Amerikaans bedrijf dat zich richt op duurzame sojateelt, bescherming van biodiversiteit en een eerlijke keten. Zo zijn onze “brandtjes” ook nog eens vegan kaarsen.

Geef natuurlijke kaarsen cadeau

We horen vaak dat klanten het superleuk vinden om onze natuurlijke kaarsen cadeau te geven. Je kunt bij het selecteren van je elke kaars op in de shop kiezen of het gaat om een cadeautje of niet en ook nog een persoonlijk berichtje toevoegen. Kijk, wij geloven dat een kaars cadeau geven altijd een goed idee is, maar met natuurlijke kaarsen die met zorg worden ingepakt scoor je sowieso! We steken veel tijd en moeite in het inpakken van pakketjes, schrijven van kaartjes en klaarmaken voor verzending. Ondanks dat we lang niet altijd vasthouden aan de oude gebruiken van het kaarsen maken, willen we wel ouderwets goede service leveren.

Natuurlijke kaarsen kopen
Natuurlijke kaarsen vegan

Lekkerste natuurlijke geurkaarsen

Het is een beetje gek om te zeggen maar wij denken dat we de lekkerste natuurlijke geurkaarsen hebben. Dat komt omdat we de geuren subtiel blenden en kiezen voor geuren die terug te vinden zijn in de natuur. Bij ons vind je dus geen gekke, heftige combinaties. Het is dus echt ontspannen als je ze aansteekt. Zo kun je het op korte winterdagen gezelliger maken met onze collectie bijzondere kaarsen. Ook kun je ze gebruiken op een late zomeravond wanneer je even wilt napraten over de dag of rustig een boek wilt lezen. Er zijn legio mogelijkheden!

We helpen je graag verder

Mocht je nog vragen hebben over onze natuurlijke geurkaarsen dan helpen we je graag verder. We kunnen je namelijk alles vertellen over onze kaarsen aangezien we het gehele proces verzorgen. Van het maken en verpakken tot het ontwerpen van de kaars. Veel vragen worden al beantwoord op onze veelgestelde vragen pagina. En neem verder eens een kijkje bij een van onze collecties zoals de Hout Collectie, Apotheek Collectie of lees meer over onze ambachtelijke kaarsenstudio.